Beige Radiant Skincare Blog Banner.png__PID:7757b7d0-d0ca-4a4e-b420-428cd077bc36

  Акне: как да се справите и да сбъднете мечтата си за гладка кожа?

  Страдате от акне и си мечтаете да се отървете от него? Вече сте изпробвали най-различни конвенционални препарати, които приятели са ви препоръчали, но не виждате особено голям ефект… Кожата ви има нужда от специална грижа - не само външно, а и вътрешно.

  В тази статия ще ви разкажем какво всъщност представлява акнето, защо се появява и разбира се как се справите ефективно с него! Не забравяйте, че освен козметични продукти, е необходимо да полагате грижи за цялостното ви здравословно състояние, защото много често акнето се дължи на някаква вътрешна причина, идваща от неправилно хранене, недоспиване, начин на живот и др.

  positive-lady-enjoys-morning-spa-treatment-girl-after-shower-posing-isolated-wall_197531-13924.jpg__PID:8f9d324c-1466-4191-9ab3-0ac85669bfdd

  Съдържание: 

  • Какво е акне? 
  • Симптоми на акне
  • Как се проявява акнето?
  • Лечение на акне: Пътят към мечтаната гладка кожа
  • Решението от Balevski&Kirov

  Какво е акне? 

  Акнето е кожно заболяване, което се характеризира с появата на пъпки, черни точки и възпаления. То най-често се появява на лицето, гърба и гърдите, където мастните жлези са най-активни. Въпреки че е по-често срещано при юноши и по-млади, акнето може да засегне хора от всички възрасти. 

  Мит ли е: От сладко и шоколад се появява акне?

  Съществуват множество митове за акнето, като например че то се причинява от лоша хигиена или консумацията на определени храни като шоколад или прекомерно ядене на сладко. Въпреки че хигиената и диетата могат да имат отрицателен ефект върху кожата, акнето е преди всичко резултат от генетични и физиологични фактори. Важно е да се подчертае, че акнето е сложно състояние и че ефективният подход към лечението и грижата за кожата често изисква индивидуален подход и комбиниран, съобразен с конкретните нужди на всеки човек.

  СИМПТОМИ НА АКНЕ 

  Симптомите на акнето могат да варират в зависимост от тежестта и типа на заболяването. Ето кои са най-често срещаните симптоми:

  ЧЕРНИ ТОЧКИ - ОТВОРЕНИ КОМЕДОНИ 

  Те се образуват, когато порите на кожата се запушат с мъртви кожни клетки и себум (мазнина). Черният цвят не е резултат от мръсотия, а от окисляването на мазнините в порите, когато се изложат на въздух.

  БEЛИ ТОЧКИ - ЗАТВОРЕНИ КОМЕДОНИ 

  Подобни на черните точки, но порите са напълно запушени, което предотвратява окисляването и оставя съдържанието бяло.

  ПАПУЛИ

  Това са малки, твърди, често болезнени червени възпаления на кожата, които не съдържат гной.

  ПУСТУЛИ 

  Тези пъпки са подобни на папулите, но съдържат гной. Те обикновено са червени на цвят с бяло или жълто връхче от гной.

  Нoдули 

  Това са големи, твърди пъпки, които се образуват дълбоко в кожата. Те са болезнени и могат да оставят белези.

  КИСТИ  

  Кистите са големи, меки, болезнени пъпки, пълни с гной. Те са най-тежката форма на акне и също могат да оставят белези.

  Как се проявява акнето?

  close-up-beautiful-woman-portrait.jpg__PID:447eda7d-cd0d-4086-b66d-3f04bd719033

  Акнето може да се проявява в лека, умерена или тежка форма. При леко акне, обикновено има малко пъпки и черни точки, които са разположени предимно на лицето. Умереното акне може да включва по-голямо количество пъпки, които могат да се появят и на други части на тялото като гърба и раменете. Тежкото акне се характеризира с голям брой възпаления, нодули и кисти, които могат да причинят значителна болка и да оставят белези.

  Важно е да се отбележи, че симптомите на акнето могат да варират значително между различните индивиди, а тяхната тежест може да се променя във времето. Освен това, акнето може да има значителен психологически ефект като влияние върху самочувствието на човек и неговото емоционално здраве.

  Лечение на акне: Пътят към мечтаната гладка кожа

  Лечението на акне може да бъде комплексен процес, но с правилния подход и търпение е възможно да се постигне значително подобрение на състоянието на кожата. Ето някои основни стъпки и методи, които могат да помогнат на пътя към мечтаната гладка кожа:

  Правилно почистване на кожатаДиета и начин на живот
  Използвайте меки почистващи продукти, предназначени за чувствителна или акнеична кожа. Някои хора откриват, че определени храни могат да влошат акнето, като млечни продукти или високогликемични храни.
  Избягвайте прекомерното измиване и търкане, тъй като това може да дразни кожата и да влоши акнето. Поддържането на здравословен начин на живот, включително редовно упражнение и намаляване на стреса, също може да има положителен ефект. 

  Решението от Balevski&Kirov

  Водени от желанието да помогнем на повече хора да решат проблема с акнето и черните точки, ние създадохме комбинация от вътрешна и външна грижа, защото красотата се проявява отвътре-навън. Осъзнавайки важността и отговорността, която поемаме, нашият абонамент “Против акне и черни точки” ще ви осигури необходимата дневна доза здраве и външа грижа за кожата.


  ПРОТИВ АКНЕ И ЧЕРНИ ТОЧКИ 

  Шипковото масло с алое вера може да бъде много полезно за кожата поради уникалните свойствата на двете основни съставки. Комбинацията от шипково масло и алое вера предлага богата на хранителни вещества грижа за кожата, която хидратира, подмладява, регенерира клетките и успокоява. Маслото е много подходящо за хора със суха и чувствителна кожа, като може да се прилага и при по-зряла кожа.

  image-58-2-1677030124990.webp__PID:66f470f5-4105-437b-bb06-b367ee6fec1e

  Комбинацията на шипково масло с римска лайка предлага холистичен подход към грижата за кожата, като съчетава възстановителните и подмладяващи свойства на шипковото масло с успокояващите и противовъзпалителни качества на римската лайка. Този продукт е особено подходящ при акне, тъй като това е възпалителен процес на кожата, който етеричното масло от римска лайка може да успокои.

  image-57-5-1677030124983.webp__PID:b498f09d-641c-4498-a37b-37b70a0c2877

  Комбинацията от шипково масло и масло от чаено дърво е особено подходяща за хора с проблемна кожа, включително тези с акне, зачервявания или други кожни възпаления. Шипковото масло може да помогне за подхранване и възстановяване на кожата, докато маслото от чаено дърво действа като естествен антисептик, помагайки за контролиране на бактериите и намаляване на възпаленията.

  Тази добавка е изключително подходяща за ускоряване на метаболизма и преодоляването на стреса и напрежението, което както знаем се отразява и върху нашата кожа. Омега 3-6-9 има мощно антиоксиданто действие, което влияе върху свободните радикали и пречиства организма.

  image-58-2-1677030124990.webp__PID:66f470f5-4105-437b-bb06-b367ee6fec1e

  Комбинацията от Цинк, Селен и Витамин Е подпомага възстановителните процеси на кожата, косата и ноктите, като има и силно антиоксидантно действие. Заедно с това укрепва и имунната система, което също е изключително важно при борбата с акне и черни точки.

  Не забравяйте, че при поръчка на нашия абонаментен план, получавате 15% отстъпка при първите 5 месеца, а след това по 20% отстъпка! Вашата кожа заслужава най-добро, осигурете й го с комбиниран подход, здравословен начин на живот, повече почивка и качествена грижа!

  ИМАТЕ ВЪПРОС? 

  Ние сме насреща да ви отговорим! 

  Последвайте ни в социалните мрежи