Прескочи към информацията за продукта
    1 от 4

    Шипка, Ехинацея, Черен бъз и Кръвен здравец - БИО (SKU: Essential)

    Шипка, Ехинацея, Черен бъз и Кръвен здравец - БИО (SKU: Essential)

    24 общ брой мнения

    Предоставя мощна подкрепа за здравето на организма.

    Обичайна цена 34.90 лв BGN
    Обичайна цена Цена при разпродажба 34.90 лв BGN
    -Liquid error (snippets/price line 90): divided by 0% OFF Разпродадено

    🚚 Експресна доставка до 48 часа 

    📞 Телефон за бърза поръчка: +359888022777   (пон - пет/9:00ч - 17:00ч)

    Описание на продукта

    Растителна капсула със сушен плод от шипка, ехинацея, самбукус (екстракт от черен бъз) и гераниум (червен кръвен здравец)

    Предназначение:
    Mощно подпомага имунната и дихателната системи. Богатото съдържание на комплекса от полезни вещества подсилва и активира имунните функции и защита на организма през есенно-зимния сезон, подобрява възстановителните процеси, подпомага работата на кръвотворната система и стимулира производството на червени кръвни телца, има антиоксидантно действие, спомага за повишаване на съпротивителните сили на организма, подпомага нормалния метаболизъм на организма, подобрява дейността на сърдечно-съдовата система и кръвообращението, подобрява обмяната на веществата, влияе благоприятно върху дейността на стомашно-чревния тракт, благоприятства функционирането на дихателната система, допринася за повишаване на тонуса, подобрява преноса на кислород, действа антиканцерогенно.


    Съдържание: Сушен плод от шипка – 350 mg, Ехинацея екстракт (Ehinacea) - 50mg, Екстракт от цвят на Бъзак (Sambucus) - 50mg, Екстракт от Кръвен Здравец (Gerabium) - 50mg

    Начин на употреба:
    Препоръчва се прием на две капсули дневно – сутрин и вечер преди хранене.
    Продуктът не е лекарствено средство.
    Използвайте продукта само като хранителна добавка.
    Продуктът не замества разнообразието в храната.

    Опаковка: 60 капсули х 500 мг.

    Характеристики

    Сушен плод от шипка

    Още в древността шипката е призната като ценно и лечебно средство. Бащата на медицината, Хипократ, а и други древногръцки учени като Теофраст и Диоскорид са оценявали високо ползите от шипковия плод. Предписвали са го като противовъзпалително средство за множество различни заболявания.

    Шипковият плод е истински „поливитаминен концентрат“ – в природата не съществува друг естествен продукт, който да е така богат на различни витамини – С, Е, В1, В2, К, D, А (каротин), РР, Р. По съдържание на витамин С шипковия плод няма аналог в растителния свят (500-2500 мг) на 100 грама плод. По съдържания на витамин В1 и В2 тя се нарежда на първо място, а по количествата каротин – на второ. Шипката е богат източник на пектин, флавоноиди и желязо, органични киселини (лимонена и яблъчна), захари (предимно захароза, около 2.5%), дъбилни вещества и минерални соли (около 3.25%), най-вече калиеви (около 512 мг%), калциеви (около 50 мг%), фосфорни (около 54 мг%), натриеви (около 47 мг%) и магнезиеви (около 122 мг%) соли. Също така има високо съдържание на есенциални мастни киселини: линолова киселина - омега 6 и линоленова киселина - омега 3, както и антиоксидант бета каротин.

    От захарите в нея се срещат фруктоза, глюкоза, захароза. Богат е също така и съставът й на скорбяла, белтъчини, дъбилни и пектинови вещества, азотни вещества.

    Богатото съдържание на комплекса от полезни вещества прави шипката невероятен имуностимулатор и здравословна добавка с мощно противовъзпалително действие, подпомага и поддържа костите и ставите здрави. Поради високото съдържание на витамин С, шипките има диуретичен ефект и също така подобряват окислително-редукционните процеси в клетките и пропускливостта на капилярите.

    Приемът на сушен плод от шипка води до следните ползи:
    Има противовъзпалително действие;
    Подобрява съпротивителните сили на организма и имунитета му;
    Намалява риска от инсулт и инфаркт;
    Подобрява сърдечната дейност;
    Стимулира кръвообращението;
    Спомага за понижаването на кръвната захар;
    Подпомага обмяната на веществата ;
    Подпомага дейността на черния дроб;
    Спомага за забавяне развитието на атеросклерозата и стерилитета;
    Препятства възпаление на стомашно-чревната и бронхиална лигавица;
    Препятства развитието на гнилостни бактерии в червата.
    Ехинацея

    Ехинацеята е растение, което широко се използва за профилактика на дихателни инфекции през студените месеци. Ефективна е също за намаляване на продължителността им, ако вече са се развили.

    Корените и надземната част имат различен състав. В горната част се съдържат полизахаридите, на които се дължи имуностимулаторния ефект. От нея се прави екстрактът от ехинацея – течен или на капсули.

    Ехинацеята е добър имуностимулатор за профилактика на дихателните инфекции през есенно-зимния сезон. Особено ефективна е при често повтарящи се инфекции. Използва се и за често повтарящи се пикочо-полови инфекции – пиелонефрити, цистити, влагалищни гъбични инфекции, херпес.

    Приемът на ехинацея води до следните ползи:
    Намaлява риска от дихателни инфекции;
    Намалява продължителността на дихателните инфекции.
    Черен бъз

    Черния бъз - имуностимулаторът на всички времена! Медицинските качества на растението черен бъз (Sambucus nigra) са познати от древността. Той присъствал в трудовете на Хипократ, Диоскоридис и други значими лекари от далечното минало. Широко разпространена била лечебната му употреба по земите на Северна Америка, Западна Азия и Северна Африка. Намира своето достойно място и в eвропейската народна медицина като естествен лек срещу множество заболявания и състояния. През годините е включван в различни фармакопеи, включително датски, германски, австрийски, шведски и др. Науката разполага със солидни доказателства за това, че черният бъз притежава широк спектър от медицински ползи.

    Приемът на черен бъз води до следните ползи:
    Множество изследвания показват, че най-ефикасното средство за естествено подсилване на имунитета е именно черният бъз.
    Черният бъз е много добър източник на витамин С, провитамин А, холин, каротеноиди, органични киселини, слузни и дъбилни вещества, танини, аминокиселини, смоли, етерично масло (съставено основно от терпени), флавоноиди като рутин, изокверцитрин и хиперозид, гликозидни вещества с потогонно действие, полифенолни киселини и др.
    Според данни на Федералния изследователски институт черният бъз е супер ефикасно средство срещу вируси, включително грипни и парагрипни, и скъсява времето за възстановяване при простудни заболявания.
    Резултати от проучвания, проведени в Германия, сочат, че екстрактът от черен бъз помага на организма да се справи с бактериите, причинители на респираторни инфекции, както и с грипните вируси тип А и В.
    Изследване, публикувано в The Journal of International Medical Research, показва, че екстрактът от черен бъз може да се използва като допълващо лечението средство при херпес симплекс, Епщайн Бар, вирус тип 1, HIV-щамове и др.
    Кръвен здравец

    Кръвния здравец (Гераниум) стимулира кръвотворенето и най-вече растежа на лимфоцитите. Вековният опит показва, че това растение дарява здраве, бодрост и дълголетие. Физиологично активните вещества от корените на кръвен здравец стимулират производството на кръвните клетки. Една част от белите кръвни телца (лимфоцитите) изграждат имунната система. Тя защитава организма от чуждите “агенти” – вируси, бактерии, гъбички, ракови клетки. Ето защо здравецът дарява здраве. Червените кръвни телца са носители на хемоглобина. Когато той е в достатъчно количество и е с добро качество, човекът е бодър, силен и трудоспособен. Корените на кръвния здравец са богати на мощни антиоксиданти, които способстват за прочистването на организма от токсините, които се натрупват в него. Това е основната причина, поради която антиоксидантите забавят в значителна степен процесите на стареене в организма.

    Многобройни дългогодишни проучвания върху лечебния ефект на кръвния здравец, показват неговата изключителна полезност и при грипни и вирусни състояния, при малокръвие (анемия), при диария и стомашно-чревни проблеми. Досега фитохимичните изследвания показват наличието на флавоноиди, хидролизуеми и кондензирани танини, фенолни карбоксилни киселини и други органични структури. Наличието на танини в растението причинява неговите стягащи и противовъзпалителни свойства.

    Приемът на кръвен здравец води до следните ползи:
    Подпомага работата на кръвотворната система;
    Стимулира производството на червени кръвни тела;
    Повишава нивото на хемоглобин, подобрява кръвните показатели;
    Влияе благоприятно при възпаления на стомашно-чревния тракт;
    Проявява хепатопротективно действие.
    Действа антиканцерогенно.

    Противопоказания

    Да не се приема при свръхчувствителност към някоя от съставките. Не се препоръчва за хора с остри стомашно-чревни заболявания(язва, хроничен гастрит), патологии в кръвообращението и тромбофлебит.

    При прием на лекарства за високо кръвно налягане и такива за разреждане на кръвта обърнете внимание на листовката за взаимодействието им с ехинацея.

    Ако имате някакви съмнения относно консумацията на шипки под каквато и да е форма, консултирайте се с лекар или фитотерапевт.

    Бременни жени, кърмачки и деца под 18 години преди употреба е необходимо да се консултират със специалист.

    Бърза доставка

    🚚 Сигурна и Бърза Доставка

    Плащане: с наложен платеж в брой при доставка или с карта.

    Доставките се извършват с куриерските услуги на Спиди и Еконт. За поръчки, приети до 14:00 ч. в работен ден, доставката е в рамките на 2 работни дни.

    Покажи пълните подробности

    Имунитет и здраве

    "Rose hips Essentials" предоставя мощна подкрепа на вашата имунна система и дихателните функции. Съдържанието на полезни съставки подсилва и активира имунните ви функции, особено във важния есенно-зимен сезон. Защитете организма си и подобрете възстановителните му процеси с тази силна добавка.

    Енергия и метаболизъм

    Усещате ли се изтощени? "Rose hips Essentials" подпомага нормалния метаболизъм на организма и увеличава енергийните ви нива. Подобрете обмяната на веществата, повишете тонуса и по-ефективно пренесете кислород до целия организъм за по-добра енергия през деня.

    Кръвообращение и сърце

    Вашето сърце и кръвообращение са жизнено важни за всяка функция на тялото. "Rose hips Essentials" подпомага дейността на сърдечно-съдовата система и подобрява кръвотворната система. Подобрете своето здраве и благосъстояние с тази мощна добавка.

    Customer Reviews

    Based on 24 reviews
    100%
    (24)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    С
    Свилена
    Доволна съм

    Определено има ефект от приема на продукта

    В
    Валентина Агайна

    Използвам го от 2 месеца и съм много доволна. Препоръчвам!

    Д
    Даниела Москова

    Радвам се, че Ви има! Вие сте българи, които произвеждат здраве! Хроничният проблем, който имах, вече го няма, след приема на капсулите един месец.

    Р
    Румяна Петрова
    Продукти, които си заслужават!

    Благодаря ви за истинските и качествени продукти! Преди месец за пръв път си купих Студено пресовано масло от Шипка с Безсмъртниче за околоочен контур и Rose hips Essentials - Шипка, Ехинацея, Черен бъз и Кръвен здравец. Мога да потвърдя, че и двата продукта оказват влияние! Претърпях операция, след която всички, минали през същата интервенция казваха, че на първия месец се разболяват, заради намален имунитет... Бях сигурна, че и мен ще ме хване минимум някоя настинка. Но не! Чувствам се отлично и категорично имам повече енергия от обикновено. Благодаря, че не правите компромис и държите на качеството. Ще поръчам и други продукти!

    В
    Весела Костадинова

    Препоръчвам!Желая успех на фирмата🍀❤️!