Прескочи към информацията за продукта
    1 от 4

    Шипково масло с Витамин D3 (SKU: vitaD )

    Шипково масло с Витамин D3 (SKU: vitaD )

    Обичайна цена 34.90 лв BGN
    Обичайна цена 34.90 лв BGN Цена при разпродажба 34.90 лв BGN
    -0% OFF Разпродадено

    🚚 Експресна доставка до 48 часа 

    📞 Телефон за бърза поръчка: +359888022777   (пон - пет/9:00ч - 17:00ч)

    Описание на продукта

    Мека капсула със студно пресовано масло от шипка, Студено пресовано масло от гроздови семена и Витамин D3

    Предназначение:

    Витамин D3 подпомага производството на над 200 антимикробни пептида, най-важният от които е кателицидин, естествено срещащ се широкоспектърен антибиотик. Витамин D3 помага на тялото да абсорбира калция и фосфора. Подпомага дихателната система. Осигурява необходимия на организма Витамин D. Мощно антиоксидантно действие, богатото съдържание на комплекса от полезни вещества подсилва и активира имунните функции и защита на организма през есенно-зимния сезон, осигурява на организма незаменимите Омега 3 и Омека 6 мастни киселини, допринася за ускоряването на метаболизма, подобрява физическата и умствената активност, подпомага и поддържа кожата, действа положително при психически разстройства, сезонни неразположения, депресивни състояния, подтиснатост, подпомага сърдечно съдовата система, подпомага нервната система, допринася за намаляване на умората и изтощението, подпомага умствената дейност, подобряване на инсулиновата чувствителност, повишава  нивото на тестостерон при мъжете, подпомага регулирането нивата на инсулин.

    Съдържание: Студено пресовано масло от шипкови семена - 100 mg, Студено пресовано масло от гроздови семена - 400 mg, Витамин D3 - 400 IU

    Начин на употреба: 
    Препоръчва се прием на три капсули дневно – сутрин обед и и вечер преди хранене.
    Продуктът не е лекарствено средство.
    Използвайте продукта само като хранителна добавка.
    Продуктът не замества разнообразието в храната.

    Опаковка: 90 капсули х 500 мг.

    Характеристики

    Студено пресовано масло от шипкови семена (вложеното в този продукт шипково масло е извлечено чрез иновативен (патентован) метод на студено пресоване в безкислородна среда и температура на изтичащото масло 28 градуса С)

    Още в древността шипката е призната като ценно и лечебно средство. Бащата на медицината, Хипократ, а и други древногръцки учени като Теофраст и Диоскорид са оценявали високо ползите от шипката. Предписвали са я като противовъзпалително средство за множество различни заболявания. Шипката е истински „поливитаминен концентрат“ – в природата не съществува друг естествен продукт, който да е така богат на различни витамини.

    Шипковото масло е единственото растително масло, което съдържа в натурален вид уникалния здравословен комплекс от: естествен провитамин D, естествен провитамин А, естествени масни киселини Омега-3 (33%), Омега-6 (44%), Омега-9 (14%) и антиоксиданти - флаваноиди и бетакаротени, витамин С и витамин Е, витамин F, витамин K и групата витамини B.

    Витамин Е има ключово значение за имунната система. Поддържа очите и кожата здрави. Антиоксидантните му свойства предпазват клетките от увреждания. Препоръчва се за борба със свободните радикали, които причинява тютюнопушенето, честото излагане на ултравиолетовите слънчеви лъчи и замърсяването на въздуха. Витамин Е допринася за нормализиране на кръвното налягане. Помага да се избегне втвърдяването на артериите и подобрява работата на сърцето.

    Линоловата киселина е полинаситена Омега - 6 мастна киселина. Намира се в липидите на клетъчните мембрани и играе важна роля за защитните функции на кожата. Приемът на линолова киселина, успоредно със стандартната грижа за здравето, понижава кръвното налягане. Помага за намаляване чувството на глад и телесните мазнини при възрастните.

    Поради високото съдържание на витамин С има диуретичен ефект и също така подобряват окислително-редукционните процеси в клетките и пропускливостта на капилярите.

    Приемът на студено пресовано масло от шипкови семена води до следните ползи:
    Подкрепя имунната система;
    Подкрепя нервната система;
    Подкрепя сърдечносъдовата система;
    Осигурява на организма незаменимите Омега-3 и Омега-6 мастни киселини;
    Подпомага дейността на щитовидната и подстомашната жлези;
    Подобрява физическата и умствената активност;
    Влияе благоприятно върху общото здравословно състояние;
    Подобрява работата на сърцето;
    Нормализира кръвното налягане;
    Действа благоприятно при заболявания на черния дроб;
    Има благоприятно влияние при възпаление на венците, стоматит и гингивит;
    Забавя преждевременното стареене;
    Превенция на раковите заболявания;
    Подкрепя регенерирането на кожата, костите и ноктите (Антиейджинг ефект);
    Подобрява окислително-редукционните процеси в клетките.
    Студено пресованото масло от Гроздови семена е важен източник на един от най-силните природни антиоксиданти – проантоцианиди. Проантоциандите са с многократно по-силни антиоксидантни свойства дори и от витамините С и Е (20 пъти по-силни от витамин С и 50 пъти по-силни от витамин Е). В изключително голяма концентрация се срещат в семената на червеното грозде. Препоръчителен е приемът на екстракти, извлечени от гроздовото семе, тъй като в тях концентрацията на проантоцианиди е значително по-голяма. Проучвания показват, че тези антиоксиданти имат силно противо-възпалително действие, антиалергични свойства и противодействат на свободните радикали. Понижават нивото на лошия холестерол в кръвта, способстват за нормализиране на кръвното налягане, защитават от атеросклероза и подобрява работата на нервната и имунната система.

    Маслото от гроздови семена е чудесен източник на витамин Е. Витамин Е представлява мастноразтворим антиоксидант, който предпазва клетките от свободните радикали. Често се препоръчва при рак, сърдечносъдови проблеми и други хронични заболявания. Витамин Е укрепва и имунната система. Някои изследвания показват, че може да забави развитието на деменцията.

    Приемът на студено пресовано масло от гроздови семена води до следните ползи:
    Подкрепя имунната система;
    Подкрепя сърдечносъдовата система;
    Повишава нивото на добрия холестерол и намалява лошия холестерол в организма
    Осигурява на организма незаменимите Омега-3-6-9 мастни киселини;
    Осигурява защита срещу клетъчно и тъканно увреждане, причинено от свободните радикали;
    Превенция на раковите заболявания;
    Подкрепя регенерирането на кожата;
    Подобрява кръвообращението и успокоява проблеми като мрежа от вени и разширени вени;
    Помага за предотвратяване на рак на белия дроб, на дебелото черво, на простатата, гърдата и на стомаха.
    Витамин Д 3

    Витамин Д, известен като “слънчевият витамин” e мастноразтворимо съединение, съставено от витамин Д1, Д2 и Д3. Въпреки името си, това не е обикновен витамин, а стероиден хормон, който има способността да влияе на около 2000 гена в човешкия организъм. Само един пример за важен ген, който витамин D регулира, е способността на организма да се бори с инфекции и хронично възпаление. Той също така произвежда над 200 антимикробни пептида, най-важният от които е кателицидин, естествено срещащ се широкоспектърен антибиотик. Това е едно от обясненията защо витамин Д е толкова ефективен срещу настинки, грип и респираторни заболявания. Известни са и много други ползи за човешкия организъм от “приема” на витамин Д, включително поддържане на здрави кости и зъби. Голям брой проучвания доказват, че може да предпази от заболявания като рак, диабет тип 1 и 2, множествена склероза, а неговият продължителен дефицит да е техен катализатор. За витамин Д вече съществуват достатъчно научни факти, доказващи неговата превантивна и лечебна функция.

    Смята се, че витамин D е превантивно средство за автоимунни заболявания като аутизъм, сърдечносъдови заболявания, диабет, високо кръвно налягане, невромускулни заболявания, остеопороза, хронични болки, настинка и др. Недостатъчното наличие на витамин D се свързва със сериозни заболявания като рак на гърдата и дебелото черво, меки кости, остеомалация и покачване на тегло, депресия и др.

    Най-добрият начин да си набавим нужния ни витамин Д, всъщност не е чрез храната или хранителните добавки, а чрез редовно излагане на слънчева светлина. Съвременният начин на живот обаче, често ни възпрепятства да си набавим здравословно количество от мастноразтворимото съединение по натурален начин. Редица проучвания твърдят, че между 70 и 80% от европейците имат недостиг на витамин Д, както и че много болести и здравословни състояния могат да се усложнят при продължителния му дефицит.

    За да се избегне недостиг на веществото е необходимо по-често излагане на слънчева светлина съчетано с разнообразно и балансирано здравословно хранене. Приемането на хранителни добавки с витамин Д може сериозно да помогне за доставянето на необходимото дневно количество от витамин Д в организма на човека за поддържане на добро здраве.

    Приемът на Витамин D 3 води до следните ползи:
    Подкрепяне на имунната система;
    Подпомагане на белодробната функция и здравето на сърцето;
    Подобрява метаболизма и усвояването на калция;
    Подкрепяне на нервната система и мозъка;
    Поддържане на здравето на костите и зъбите;
    Понижава риска от настъпване на сърдечно-съдови заболявания;
    Подобряване на секрецията на инсулин при лица, болни от диабет тип II;
    Подобряване на инсулиновата чувствителност;
    Слабо понижаване на нивата на триглицеридите в кръвта след дългосрочна употреба;
    Повишаване на нисък тестостерон с 30% при мъже след едногодишна употреба.
    Понижава драстично риска от развитие на множествена склероза;
    Понижава риска от поява на рак на гърдата, рак на панкреаса, рак на простатата и рак на яйчниците;
    Намалява настъпванията на астматични пристъпи при млади хора;
    Драстично понижаване (50%) на риска от поява на рак на дебелото черво;
    Подпомага регулирането нивата на инсулин и превенция на диабет тип 1 и 2;
    Подпомагане на белодробната функция и здравето на сърцето;
    Повлияване върху процесите, участващи в развитието на рак;
    Действа благоприятно при Аутизъм, болестта на Алцхаймер и други мозъчни нарушения.

    Противопоказания

    Да не се приема при свръхчувствителност към някоя от съставките. Поради високото съдържание на витамин К, маслото не може да се използва от хора, страдащи от тромбоза и тромбофлебит.

    Ако имате някакви съмнения относно консумацията на шипки под каквато и да е форма, консултирайте се с лекар или фитотерапевт.

    Бременни жени, кърмачки и деца под 18 години преди употреба е необходимо да се консултират със специалист.

    Бърза доставка

    🚚 Сигурна и Бърза Доставка

    Плащане: с наложен платеж в брой при доставка или с карта.

    Доставките се извършват с куриерските услуги на Спиди и Еконт. За поръчки, приети до 14:00 ч. в работен ден, доставката е в рамките на 2 работни дни.

    Покажи пълните подробности

    Имунната система

    Витамин D3 подпомага имунната система и общото здраве на организма: Той стимулира производството на над 200 антимикробни пептида, включително кателицидин - естествено широкоспектърен антибиотик. Освен това, той подкрепя дихателната система и има мощно антиоксидантно действие. Това помага за укрепване на имунната система, особено през есенно-зимния сезон.

    Caption

    Менталната и физическата активност

    Витамин D3 подкрепя менталната и физическата активност: Той допринася за ускоряване на метаболизма, подобрява физическата и умствената активност и подпомага умствената дейност. Витамин D3 може също да действа положително при психически разстройства, сезонни неразположения и депресивни състояния.

    Костите и сърдечно съдовата система

    Витамин D3 играе важна роля в здравето на костите и сърдечно-съдовата система. Той подпомага абсорбцията на калций и фосфор от организма, ключови минерали за здрави кости и зъби. Освен това, Витамин D3 подкрепя функцията на сърдечно-съдовата система, като спомага за установяване на нормални нива на инсулин и подобрява чувствителността на организма към него.

    Customer Reviews

    Based on 7 reviews
    100%
    (7)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    Е
    Екатерина Караколева
    отлично

    Не отстъпва по качество на марки от други производители

    З
    Здравко Кулев
    Препоръчвам торещо!

    Всичко, което Ви е нужно за да се борите изключително успешно с диабета, от 10 и нагоре до 4,5-6 ммол/л ,препоръчвам горещо на събратята по съдба чудодейния лек на господата Балевски и Киров, използвам случая да изкажа сърдечна благодарност на екипа от специалисти за разработването на този дар от природата, Бог да Ви поживи и да Ви дари с крепко здраве и успехи в благородната професия!

    A
    Anna
    Вит Д подходящ ли е за вегетарианци във вашите продукти?

    Много хубаво е, че има такива природни продукти, единстено не можах да разбера от животински източник ли е вит Д в продуктите? Благодаря ви

    Н
    Наташа Димитрова
    Шипково масло с витамин D

    Много е добро, пием го вече втори месец.Хубаво е, че има вече натурални български продукти.

    А
    Анжела Дряновска
    Шипково масло и витамин Д

    Много мило за Вашето внимание, доволна съм от продукта, нямам странични ефекти. Имам дефицит на витамин Д и се надявам на добър клиничен резултат. Набелязах си и други продукти, които да си поръчам. Бъдете здрави и вдъхновени !