Прескочи към информацията за продукта
    1 от 3

    16 общ брой мнения

    Сушени плодове от шипка - Биологичен продукт.

    Сушени плодове от шипка - Биологичен продукт.

    Обичайна цена 7.50 лв BGN
    Обичайна цена Цена при разпродажба 7.50 лв BGN
    -Liquid error (snippets/price line 90): divided by 0% OFF Разпродадено

    🚚 Експресна доставка до 48 часа 

    📞 Телефон за бърза поръчка: +359888022777   (пон - пет/9:00ч - 17:00ч)

    Описание на продукта

    Предназначение:

    Богатото съдържание на комплекса от полезни вещества прави шипката невероятен имуностимулатор и здравословна добавка с мощно противовъзпалително действие, подпомага и поддържа костите и ставите здрави. Поради високото съдържание на витамин С, шипките има антиоксидантен и диуретичен ефект и също така подобряват окислително-редукционните процеси в клетките и пропускливостта на капилярите. Приема на плод от шипка намалява риска от инсулт и инфаркт, подобрява сърдечната дейност, стимулира кръвообращението, спомага за понижаването на кръвната захар, подпомага обмяната на веществата. Подобрява окислително-редукционните процеси в клетките.

    Начин на употреба: Чай, Отвара, Запарка

    Характеристики

    Шипковият плод е истински „поливитаминен концентрат“ – в природата не съществува друг естествен продукт, който да е така богат на различни витамини – С, Е, В1, В2, К, D, А (каротин), РР, Р. По съдържание на витамин С шипковия плод няма аналог в растителния свят (500-2500 мг) на 100 грама плод. По съдържания на витамин В1 и В2 тя се нарежда на първо място, а по количествата каротин – на второ. Шипката е богат източник на пектин, флавоноиди и желязо, органични киселини (лимонена и яблъчна), захари (предимно захароза, около 2.5%), дъбилни вещества и минерални соли (около 3.25%), най-вече калиеви (около 512 мг%), калциеви (около 50 мг%), фосфорни (около 54 мг%), натриеви (около 47 мг%) и магнезиеви (около 122 мг%) соли. Също така има високо съдържание на есенциални мастни киселини: линолова киселина - омега 6 и линоленова киселина - омега 3, както и антиоксидант бета каротин.

    От захарите в нея се срещат фруктоза, глюкоза, захароза. Богат е също така и съставът й на скорбяла, белтъчини, дъбилни и пектинови вещества, азотни вещества.

    Противопоказания

    Не се наблюдават. Ако сте бременна жена или кърмачка преди да започнете да използвате плодове от шипка, трябва да се консултирате с вашия лекар. Ако имате някакви съмнения относно консумацията на шипки под каквато и да е форма, консултирайте се с лекар или фитотерапевт!

    Бърза доставка

    🚚 Сигурна и Бърза Доставка

    Плащане: с наложен платеж в брой при доставка или с карта.

    Доставките се извършват с куриерските услуги на Спиди и Еконт. За поръчки, приети до 14:00 ч. в работен ден, доставката е в рамките на 2 работни дни.

    Покажи пълните подробности

    Customer Reviews

    Based on 16 reviews
    100%
    (16)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    Е
    Елена Цинцарова
    Прекрасни продукти

    Истински вкусен мармалад без захар. Опитах и с ябълков сок и с фурми. Добре узрели са и шипките за чай!

    З
    Здравка Недялкова

    Чаят от шипки е много вкусен. Децата вкъщи го харесаха много и го предпрочитат пред тези в пакетчетата. Препоръчвам го!

    А
    Ани Коджабашийска
    Сушени шипки

    Плодовете са с отлично качество, бих купила отново с удоволствие.

    B
    Boriana Petarnichki
    Изключително добре узрели и изсушени плодчета.

    Много ми допада настойката от натрошени шипки!

    Х
    Христо Христов
    Качествен шипков плод

    Продуктът е качествен от гледна точка на големината си.. Чаят придобива приятен аромат и вкус. След като омекнат шипките са подходящи за консумация. Препоръчвам ги