Нашето произдоство

  ЗА ТЕХНОЛОГИЯТА

  За да запазим в нашите Essential храни и хранителни добавки високото съдържание на витамини С, Е, В1, В2, К, D, А (каротин), РР, Р и мастни киселини Омега 3, Омега 6 и Омега 9, процеса на сушене протича първоначално в естествена среда и след това при температура от 40 до 50 градуса С в специално проектирана автоматизирана еднолентова сушилня.

  Загрижени за опазването на околната среда създадохме горивна инсталация с основен енергоизточник мъха от шипковия плод, който отделяме при сепарирането на люспата от семената. Топлоенергията която използваме в сушилния процес е 100 % екологично чиста. Електрическата енергия, която използваме е 100% от слънцето.

  От началото на 2023 г. всички крайни продукти, които произвеждаме са без въглероден отпечатък.

  За процеса по смилане използваме каменни мелници, което е най-стария и най-добрия метод за превръщането на изсушените шипкови плодове в брашно. Каменната мелница смила сухите шипки  бавно, без да ги загрява, запазвайки в максимална степен всички Essential полезни вещества събрани в плодовете от природата.

  Пресите за студено пресоване на масло са патентна разработка от последно поколение, с които процеса на пресоване протича при значително по-ниска температура, при липса на кислород,  в азотна среда и изпресованото масло изтича при температура 26-28 градуса С, което гарантира запазването на полезните вещества съдържащи се в първичната суровина. Това масло отговаря, а дори по определени показатели надминава показателите на рафинираните масла и в същото време ги превъзхожда с напълно запазеното високо съдържание на витамините и антиоксидантите.

  Процеса на филтроване се извършва в условията на азотна среда с модерна италианска филтърна система след предварително охладено и кристализирало масло до 5 градуса С чрез винтеризиране. Чрез кристализацията на маслото целим по-ефективно протичане на филтроването.

  Съхранението на маслото се извършва в специално проектирани съдове, в които създаваме азотна среда с надналягане от 0.5 Bar. Температурата на съхранение е от 5 до 13 градуса, което постигаме чрез автоматизирано периодично винтеризиране.

  Бутилирането на маслата се извършва в специализирано стерилно помещение. Използваме дозираща машина, която предварително създава азотна среда в бурканчетата. Затваряйки маслото в азотна среда ние гарантираме запазване на неговите активни съставки 18 месеца след отваряне на опаковката.