Прескочи към информацията за продукта
    1 от 4

    Шипка, Цинк, Селен и Витамин Е - БИО (SKU: resistance )

    Шипка, Цинк, Селен и Витамин Е - БИО (SKU: resistance )

    8 общ брой мнения

    Обичайна цена 34.90 лв BGN
    Обичайна цена Цена при разпродажба 34.90 лв BGN
    -Liquid error (snippets/price line 90): divided by 0% OFF Разпродадено

    🚚 Експресна доставка до 48 часа 

    📞 Телефон за бърза поръчка: +359888022777   (пон - пет/9:00ч - 17:00ч)

    Описание на продукта

    Растителна капсула със сушен плод от шипка, Цинк, Селении и Витамин Е

    Предназначение:

    Мощно антиоксидантно действие. Спомага за повишаване на съпротивителните сили на организма. Богатото съдържание на комплекса от полезни вещества подсилва и активира имунните функции и защита на организма през есенно-зимния сезон, стимулира имунната система, подобрява възстановителните процеси, насърчава имунния отговор, укрепва сърдечно-съдовата система, подобрява обмяната на веществата, подобрява снабдяването с кислород, подпомага работата на Централната нервна система, подмладява и тонизира кожата, спомага при възстановяване от изгаряния, екземи и други кожни проблеми, прави косата по-здрава, защитава мастните киселини в организма, помага за оптималното усвояване на витамин А и желязо, оказва превенция на клетъчните мембрани, подпомага хормоните, необходими за нормален цикъл при жените.

    Съдържание: 


    Сушен плод от шипка - 480 mg, Цинк (като Zinc Bisglycinate), 7.5 mg (RI 50%), Селен (като L-Selenomethionine) - 50 mcg (RI 50%), Витамин Е (като dl-a-tocopheryl acetate), 12.5 mg (RI 12%) Препоръчва се прием на две капсули дневно – сутрин и вечер преди хранене.
    Продуктът не е лекарствено средство.
    Използвайте продукта само като хранителна добавка.
    Продуктът не замества разнообразието в храната.

    Начин на употреба: 

    Препоръчва се прием на две капсули дневно – сутрин и вечер преди хранене.
    Продуктът не е лекарствено средство.
    Използвайте продукта само като хранителна добавка.
    Продуктът не замества разнообразието в храната.

    Опаковка:60 капсули х 500 мг.

    Характеристики

    Сушен плод от шипка

    Още в древността шипката е призната като ценно и лечебно средство. Бащата на медицината, Хипократ, а и други древногръцки учени като Теофраст и Диоскорид са оценявали високо ползите от шипковия плод. Предписвали са го като противовъзпалително средство за множество различни заболявания.

    Шипковият плод е истински „поливитаминен концентрат“ – в природата не съществува друг естествен продукт, който да е така богат на различни витамини – С, Е, В1, В2, К, D, А (каротин), РР, Р. По съдържание на витамин С шипковия плод няма аналог в растителния свят (500-2500 мг) на 100 грама плод. По съдържания на витамин В1 и В2 тя се нарежда на първо място, а по количествата каротин – на второ. Шипката е богат източник на пектин, флавоноиди и желязо, органични киселини (лимонена и яблъчна), захари (предимно захароза, около 2.5%), дъбилни вещества и минерални соли (около 3.25%), най-вече калиеви (около 512 мг%), калциеви (около 50 мг%), фосфорни (около 54 мг%), натриеви (около 47 мг%) и магнезиеви (около 122 мг%) соли. Също така има високо съдържание на есенциални мастни киселини: линолова киселина - омега 6 и линоленова киселина - омега 3, както и антиоксидант бета каротин.

    От захарите в нея се срещат фруктоза, глюкоза, захароза. Богат е също така и съставът й на скорбяла, белтъчини, дъбилни и пектинови вещества, азотни вещества.

    Богатото съдържание на комплекса от полезни вещества прави шипката невероятен имуностимулатор и здравословна добавка с мощно противовъзпалително действие, подпомага и поддържа костите и ставите здрави. Поради високото съдържание на витамин С, шипките има диуретичен ефект и също така подобряват окислително-редукционните процеси в клетките и пропускливостта на капилярите.

    Приемът на сушен плод от шипка води до следните ползи:
    Има противовъзпалително действие;
    Подобрява съпротивителните сили на организма и имунитета му;
    Намалява риска от инсулт и инфаркт;
    Подобрява сърдечната дейност;
    Стимулира кръвообращението;
    Спомага за понижаването на кръвната захар;
    Подпомага обмяната на веществата ;
    Подпомага дейността на черния дроб;
    Спомага за забавяне развитието на атеросклерозата и стерилитета;
    Препятства възпаление на стомашно-чревната и бронхиална лигавица;
    Препятства развитието на гнилостни бактерии в червата.
    Цинк (като Zinc Bisglycinate)

    Цинкът се счита за основно хранително вещество, което означава, че тялото Ви не може да го произвежда или съхранява. Поради тази причина трябва ежедневно да получавате достатъчно количество от него. Всъщност Цинкът е вторият най-разпространен минерал в организма, след желязото, и присъства във всяка клетка. Той е важен микроелемент, необходим за здравето на имунната система, както и за множество процеси в човешкото тяло, сред които синтеза на протеини, синтеза на ДНК и др. Нещо повече – растежът и развитието на тялото разчитат също в голяма степен на Цинка поради неговата роля в деленето на клетките. Цинкът също така е необходим за дейността на над 300 ензими, които подпомагат метаболизма, храносмилането, нервната функция и много други процеси. Неговата липса може значително да увеличи риска от бактериални и вирусни инфекции.

    При възрастните дефицитът му се изразява като анемия, слаб имунитет, проблеми с потентността и опорно-двигателния апарат. В някой случаи недостигът му може да е свързан с консумацията на твърде много зърнени храни и такива богати на фибри. Тялото не произвежда и съхранява цинк. Ето защо е необходимо да си го набавяме с храна или с хранителни добавки. С времето способността на организма да абсорбира минерала намалява.

    Цинкът допринася за правилното функциониране на имунната система и защитата на клетките от оксидативния стрес. Има силно антиоксидантно действие Той е важен за синтеза на протеини, преобразуването на мастни киселини и витамин А. Поддържа здравето на костите, косата, ноктите, кожата, зъбите и подпомага доброто зрение. Има позитивно въздействие както върху Централната нервна система, така и върху функцията на мозъка, подобрявайки фокуса и концентрацията. Той помага за поддържане на нормални нива на тестостерон в кръвта и спомага за метаболизма на киселини, основи и въглехидрати. Цинкът влияе върху когнитивните функции, тоест влияе върху паметта, вниманието, речта и скоростта на мисълта. Той също така влияе върху плодовитостта, репродуктивната функция и синтеза на ДНК.

    Zinc Bysglicinate представлява изключително високо усвоима форма на Цинк, която не губи по никакъв начин ценните си качества, след като бъде абсорбирана от тялото.

    Приемът на цинк (като Zinc Bisglycinate) води до следните ползи:
    Повишава имунитета;
    Мощно антиоксидантно действие;
    Подобрява обмяната на хранителните вещества;
    Подпомага укрепването на сърдечно-съдовата система;
    Защитава сърцето;
    Подпомага регулирането на кръвната захар;
    Подпомага работата на Централната нервна система;
    Подобрява състоянието на зъбите, костите, ноктите и кожата;
    Подпомага зрението;
    Укрепва здравето на простата;
    Подобрява функцията на мозъка.
    Селений (като L-Selenomethionine)

    Селенът е един от основните минерали, важни за здравето, което означава, че той трябва непременно трябва да го доставим на организма с храната или с хранителни добавки. Съдържа се в бразилските орехи, яйцата, пилешкото месо и морските дарове, но количеството му в храната зависи в голяма степен от богатството на почвата. Поради тази причина селенът, който приемаме, може да бъде в много малки и недостатъчни количества, тъй като почвите днес са бедни на микроелементи. Ето защо е необходимо Селена да се приема и като хранителна добавка. Този минерал поддържа много от телесните процеси, включително имунната система и когнитивната функция. Селенът допринася за метаболизма на хормоните на щитовидната жлеза и синтеза на ДНК и помага за предпазване от окислителни увреждания и инфекции.

    Функцията на имунната система е да ни поддържа здрави, защото ежедневно телата ни се сблъскват с множество патогени. Тя е сложен механизъм и включва много видове клетки, органи, протеини и тъкани. Нейната най-важна функция е да различава нашата тъкан от чуждата тъкан - себе си от не-себе си. Ако имунната система се сблъска с патоген, например бактерия, вирус или паразит, тя създава така наречения имунен отговор. В много случаи имунната ни система не е достатъчно силна, за да се справи с чуждите за тялото ни нашественици. Това може да се случи поради чести заболявания, поради някои хронични заболявания, също така при стрес, безсъние и нездравословно хранене. Селенът е минерал, мощен антиоксидант, който насърчава имунния отговор. Освен това Селенът насърчава здравето на сърдечно-съдовата система, на щитовидната жлеза, предпазва мозъка от увреждания и др.

    Приемът на на селений (като L-Selenomethionine) води до следните ползи:
    Подобрява защитата на организма от вируси;
    Подсилва имунната система и насърчава имунния отговор;
    Ограничава оксидативния стрес;
    Намалява риска от някои видове рак, включително рак на гърдата, белите дробове, дебелото черво и простатата;
    Намалява риска от сърдечни заболявания;
    Подобрява мозъчната функция при хората с когнитивни увреждания;
    Намалява прогресирането на прогресирането на неврологичните заболявания като болестта на Паркинсон, множествената склероза и болестта на Алцхаймер;
    Предпазва щитовидната жлеза от увреждания;
    Намалява нивото на холестерол (LDL);
    Намалява симптомите при хората с астма.
    Витамин Е (като dl-a-tocopheryl acetate)

    Витамин Е притежава противовъзпалителен ефект. Също така доставя кислород на тялото, с което подобрява издръжливостта му и предпазва белите дробове. Витамин Е е мощен антиоксидант, предпазващ от действието на свободните радикали в човешкото тяло. Поддържа имунната система, участва в синтеза на хормони и подпомага функцията на сърдечносъдовата система. Предпазва от образуване на тромби. Витаминът забавя стареенето и предотвратява появата на пигментация на кожата с възрастта. Изключително важен за репродуктивните функции на организма.

    Откритият през 1922 година в чиста форма витамин Е е доказал с времето своите полезни ефекти за здравето на човека. Той е най-важният мастно-разтворим антиоксидант, който се среща в тъканите на човека и животните. Обикновено се разполага в богатите на липиди участъци като клетъчните мембрани и мозъка. Подкрепя имунната функция.

    Витамин Е се отнася към групата на токоферолите. Субстанцията съществува в няколко различни химични форми (алфа, бета, гама и делта токоферол и токотриенол), но единствено формата алфа токоферол може да отговори на нуждите на организма.

    Приемът на витамин Е (като dl-a-tocopheryl acetate) води до следните ползи:
    Подпомага имунната система;
    Действа като мощен антиоксидант;
    Подкрепя сърдечно-съдовото здраве;
    Предпазва клетките от замърсяване и свободните радикали;
    Подмладява и тонизира кожата;
    Съдейства за образуването на червените кръвни телца;
    Подобрява снабдяването с кислород на тъканите;
    Спомага при възстановяване от изгаряния, екземи и други кожни проблеми;
    Прави косата Ви по-здрава;
    Защитава мастните киселини в организма;
    Помага за оптималното усвояване на витамин А и желязо;
    Оказва превенция на клетъчните мембрани;
    Намалява опасността от развитие на ракови заболявания;
    Подпомага хормоните, необходими за нормален цикъл при жените.

    Противопоказания

    Да не се приема при свръхчувствителност към някоя от съставките. Не се препоръчва за хора с остри стомашно-чревни заболявания(язва, хроничен гастрит), патологии в кръвообращението и тромбофлебит. При прием на лекарства за високо кръвно налягане и такива за разреждане на кръвта обърнете внимание на листовката за взаимодействието им с ехинацея. Ако имате някакви съмнения относно консумацията на шипки под каквато и да е форма, консултирайте се с лекар или фитотерапевт. Бременни жени, кърмачки и деца под 18 години преди употреба е необходимо да се консултират със специалист.

    Бърза доставка

    🚚 Сигурна и Бърза Доставка

    Плащане: с наложен платеж в брой при доставка или с карта.

    Доставките се извършват с куриерските услуги на Спиди и Еконт. За поръчки, приети до 14:00 ч. в работен ден, доставката е в рамките на 2 работни дни.

    Покажи пълните подробности

    Мощно антиоксидантно действие

    Подпомага повишаването на съпротивителните сили на организма, особено през есенно-зимния сезон. Той стимулира имунната система, подобрява възстановителните процеси и укрепва сърдечно-съдовата система.

    Customer Reviews

    Based on 8 reviews
    100%
    (8)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    С
    Стоянова Илка

    Много съм доволна от вашите продукти.Страхотни да

    П
    Пенка Георгиева

    От скоро ползвам продуктите ви. Доволна съм от обслужването и от качеството. Определено ме спечелихте като клиент.

    Г
    Галина Кичева

    Мога само да кажа едно голямо БлагоДаря, чувствам се прекрасно!

    А
    Албена Колева
    Проблемна кожа

    Дъщеря ми е с акне. Приема капсули те от 15дни и вече има ефект. Кожата се успокои и избистри. Впечатлена съм.

    Ю
    Юлия Радева

    Ами то няма нужда от коментар, прекрасни продукти!