Прескочи към информацията за продукта
    1 от 2

    9 общ брой мнения

    Брашно шипки с куркума - БИО

    Брашно шипки с куркума - БИО

    Обичайна цена 8.90 лв BGN
    Обичайна цена Цена при разпродажба 8.90 лв BGN
    -Liquid error (snippets/price line 90): divided by 0% OFF Разпродадено

    🚚 Експресна доставка до 48 часа 

    📞 Телефон за бърза поръчка: +359888022777   (пон - пет/9:00ч - 17:00ч)

    Описание на продукта

    Смляно на каменна мелница 120 микрона. Без глутен.
    Предназначение:
    Богатото съдържание на комплекса от полезни вещества прави шипката невероятен имуностимулатор и здравословна добавка с мощно противовъзпалително действие, подпомага и поддържа костите и ставите здрави. Поради високото съдържание на витамин С, шипките има антиоксидантен и диуретичен ефект и също така подобряват окислително-редукционните процеси в клетките и пропускливостта на капилярите. Приема на плод от шипка намалява риска от инсулт и инфаркт, подобрява сърдечната дейност, стимулира кръвообращението, спомага за понижаването на кръвната захар, подпомага обмяната на веществата. Подобрява окислително-редукционните процеси в клетките.
    Куркуминът е основната активна съставка на брашното от куркума, което е предпоставка за неговото мощно противовъзпалително, антибактериално и антиоксидантно действие. Куркумата действа диуретично и детоксикиращо върху организма. Куркуминът действа благоприятно върху стомашно-чревния тракт и жлъчката, подобрява обмяната на веществата и пречиства черния дроб, намалява кръвната захар, оказва благоприятно влияние върху опорно двигателния апарат.

    Съдържание: Сушен плод от биологична българска шипка и сушена куркума

    Начин на употреба: Приготвяне на печива (самостоятелно или в комбинация с други брашна). Добавка към шейкове, мюсли, мляко и смутита.

    Опаковка: 0,250 кг.

    Предотвратен CO2 отпечатък: 0.496 кг

    Характеристики

    Шипковият плод е истински „поливитаминен концентрат“ – в природата не съществува друг естествен продукт, който да е така богат на различни витамини – С, Е, В1, В2, К, D, А (каротин), РР, Р. По съдържание на витамин С шипковия плод няма аналог в растителния свят (500-2500 мг) на 100 грама плод. По съдържания на витамин В1 и В2 тя се нарежда на първо място, а по количествата каротин – на второ. Шипката е богат източник на пектин, флавоноиди и желязо, органични киселини (лимонена и яблъчна), захари (предимно захароза, около 2.5%), дъбилни вещества и минерални соли (около 3.25%), най-вече калиеви (около 512 мг%), калциеви (около 50 мг%), фосфорни (около 54 мг%), натриеви (около 47 мг%) и магнезиеви (около 122 мг%) соли. Също така има високо съдържание на есенциални мастни киселини: линолова киселина - омега 6 и линоленова киселина - омега 3, както и антиоксидант бета каротин.

    От захарите в нея се срещат фруктоза, глюкоза, захароза. Богат е също така и съставът й на скорбяла, белтъчини, дъбилни и пектинови вещества, азотни вещества.

    Брашното от куркума е изключително богато на куркумин, желязо, калций, фосфор, йод, витамини С, К, В2, В3, В6

    Противопоказания

    Не се наблюдават. Ако сте бременна жена или кърмачка преди да започнете да използвате плодове от шипка или куркума, трябва да се консултирате с вашия лекар. Ако имате някакви съмнения относно консумацията на шипки или куркума под каквато и да е форма, консултирайте се с лекар или фитотерапевт!

    Рецепти

    Веган безглутенов хляб

    Продукти:

    1/2 чаша брашно от люспите

    1/2 чаша брашно от семките

    или 1 чаша смесено брашно от целия плод

    1 и 1/2 чаша брашно от сорго + още около 1/2 чаша за измесване

    1 с.л. еритритол

    1 ч. вода

    1 ч. бадемово (или друго растително) мляко

    2 с.л. ябълков оцет

    2 с.л. зехтин

    1 ч.л. сол

    3 ч.л. бакпулвер 

    Приготвяне:

    Хускът се разтваря в смес от водата, млякото и ябълковия оцет. Разбърква се добре и се оставя да се сгъсти. До няколко минути се получава желе-подобна смес. Добавя се зехтинът и се разбърква. В отделна купа се смесват брашната (най-добре пресяти), солта и бакпулвера. Добавя се мократа смес и се разбърква грубо с лъжица (най-добре дървена). След това влизат в употреба ръцете. Разбърква се и се омесва меко тесто. Не се иска много месене, просто да се усвои брашното. Може да пренесете сместа върху хартия за печене, преди да започнете месенето. Сместа ще е пореста и леко безформена. Когато се усвои брашното, оформете хляба. Може да направите декоративни нарези или да посипете с цели овесени ядки (в този случай топнете сладкарска четка във вода и леко намокрете повърхността преди да посипете ядките). Така, както е с хартията отдолу, пренесете върху голямата плитка тава или решетката на фурната и печете около 60 – 70 минути на 190 градуса. Оставете да изстине напълно преди разрязване.Може да замените брашното от сорго с такова от пълнозърнест ориз или киноа.

    Рецептата е предоставена от "Щипка смях и лъжица любов": https://www.facebook.com/dashoflaughterspoonoflove

     

    Сладки с шам фъстък и шипково брашно

    Продукти:

    1/2 чаша обелен шам фъстък (65 г) + още около 30 г за декориране

    1/4 чаша бленд еритритол и стевия

    1/2 чаша бленд еритритол и стевия на пудра (ако ползвате чист – добавете още 2 с.л.)

    1/2 чаша бадемово брашно (50 – 52 г)

    1/4 чаша шипково брашно (30 г) – сложих само брашно от семената, за да повлияя възможно най-малко цвета на крайния продукт

    1 яйце

    Приготвяне:

    Сложете 1/2 чаша шам фъстък в блендера и добавете еритритола на кристали (1/4 чаша) и смелете на ситно. Добавете брашната и еритритола на пудра и завъртете до пълно смесване. Последно добавете яйцето и забъркайте тесто. Получава се доста твърдо. Завийте във фолио и приберете в хладилника за поне 8 часа. Загрейте фурната на 170 градуса. Смелете останалия шам фъстък на не много ситно. Пригответе една тава и я постелете с хартия за печене. Извадете тестото от хладилника и оформете малки топчета. Оваляйте ги в смления шам фъстък и ги наредете в тавата. Печете 12 – 14 минути и след изваждане оставете да се охладят добре, преди да ги преместите.

    Рецептата е предоставена от "Щипка смях и лъжица любов":  https://www.facebook.com/dashoflaughterspoonoflove

     

    Сладък хляб с ревен, брашно от шипки и лавандула

    Продукти:

    1 чаша ревен, нарязан на малки парчета (100 – 110 г)

    1 с.л. бленд еритритол и стевия

    1/2 чаша бленд еритритол и стевия (ако ползвате чист, добавете още 1/2 с.л.)

    2 яйца

    1/2 чаша шарлан

    1/2 чаша брашно от шипки (60 г)

    1/2 чаша бадемово брашно (50 г)

    1/4 чаша кокосово брашно (30 г)

    1 ч.л. сода за хляб

    1 ч.л. бакпулвер щипка сол

    25 г филирани бадеми

    1 капка етерично масло от лавандула (обърнете внимание да е сертифицирано за консумация)

    Приготвяне:

    Сложете ревена в купичка и го смесете добре с 1 с.л. еритритол. Оставете на страна, докато приготвяте тестото. Загрейте фурната до 175 градуса и пригответе малка правоъгълна форма (10 х 20 см) – покрита с намаслена хартия за печене. В по-голяма купа разбийте яйцата с еритритола, шарлана и маслото от лавандула. Пресейте брашната със содата, бакпулвера и солта. Добавете брашнената смес към яйчената с бъркане. Ще се получи много гъсто тесто. Добавете ревена и около 2/3 от бадемите и разбъркайте. Пренесете тестото във формата и поръсете останалите бадеми. Покрийте с фолио и печете 40 – 45 минути. След това махнете фолиото и увеличете на 180 градуса. Печете още 20 минути и проверете с клечка преди да извадите. Оставете да се охлади преди да разрежете.

    Рецептата е предоставена от "Щипка смях и лъжица любов":  https://www.facebook.com/dashoflaughterspoonoflove

     

    Кекс с шипки

    Продукти:

    1 чаша бадемово брашно (90 г)

    2 с.л. кокосово брашно (20 г)

    1/4 чаша шипково брашно (30 г)

    1 с.л. бакпулвер

    щипка сол

    1 ч.л. „сладка“ смес

    1/8 ч.л. смлян карамфил (или натопете клечка за зъби в етерично масло от карамфил и я завъртете в тестото)

    50 г масло, меко (или 1/4 чаша шарлан)

    1/2 чаша бленд еритритол и стевия на пудра (60 г)

    2 яйца

    3/4 чаша бадемово мляко

    3 – 4 с.л. шипков мармалад за глазура

    Приготвяне:

    В достатъчно голяма купа смесете брашната, бакпулвера, солта и подправките (без карамфила, ако ползвате масло) и разбъркайте добре. В друга, по-голяма купа разбийте яйцата с маслото и еритритола. Добавете бадемовото мляко. След това на части добавете брашнената смес. Имайте предвид, че тестото е гъсто и се сгъстява още повече след кратък престой (шипковото и кокосовото брашна са хигроскопични). Най-добре е да го разбъркате на ръка или със специална приставка за тесто в кухненски робот. Загрейте фурната на 175 градуса. Пригответе правоъгълна форма с размери 21 х 11 см, като я постелете с хартия за печене и намазните хартията. Внимателно прехвърлете тестото във формата. Печете около 50 минути и проверете с клечка за готовност, преди да извадите от фурната. Изчакайте да изстине напълно преди да „глазирате“ с шипков мармалад. Поднесете с чай от… шипки, разбира се.

    Рецептата е предоставена от "Щипка смях и лъжица любов":  https://www.facebook.com/dashoflaughterspoonoflove

    Бърза доставка

    🚚 Сигурна и Бърза Доставка

    Плащане: с наложен платеж в брой при доставка или с карта.

    Доставките се извършват с куриерските услуги на Спиди и Еконт. За поръчки, приети до 14:00 ч. в работен ден, доставката е в рамките на 2 работни дни.

    Покажи пълните подробности

    Защо шипково брашно с куркума?

    Комбинацията от шипка и куркума е ценна поради техните взаимно допълващи се здравословни ползи:

    1. Богати на Антиоксиданти: И шипката, и куркумата са изключително богати на антиоксиданти. Антиоксидантите са важни за предотвратяването на клетъчно увреждане, причинено от свободни радикали, което е ключов фактор в процеса на стареене и развитието на много заболявания.

    2. Противовъзпалителни Свойства: Куркумата съдържа куркумин, съединение с мощни противовъзпалителни свойства. Възпалението е естествена реакция на организма, но хроничното възпаление е свързано с множество заболявания, включително сърдечно-съдови заболявания, рак и артрит.

    3. Подкрепа за Имунната Система: Витамин C от шипките и куркуминът от куркумата действат синергично за подсилване на имунната система, което помага на тялото да се бори с инфекции и заболявания.

    4. Здраве на Сърцето и Кръвоносните Съдове: Антиоксидантите в шипката могат да подпомогнат здравето на сърцето и кръвоносните съдове, предпазвайки от атеросклероза и други сърдечни заболявания.

    5. Подобрение на Храносмилането: Куркумата традиционно се използва за подобряване на храносмилането и облекчаване на стомашни проблеми.

    6. Здрава Кожа: Витамин C в шипките е важен за производството на колаген, който е ключов за поддържането на здрава и младежка кожа.

    Customer Reviews

    Based on 9 reviews
    89%
    (8)
    11%
    (1)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    Р
    Росица Спасова

    Използвам го от скоро като добавка към смутита . Харесва ми и е много полезно.

    Х
    Христина Митова

    Приятна добавка към закуската с кисело мляко и овесени ядки!

    Н
    Николай Колев

    Много добра идея с тези продукти, като допълнение отлична опаковка. Желая Ви успех!!!

    Ю
    Юлия Радева
    Уникален продукт!

    Пожелавам успех в новите проекти!

    Х
    Христо Христов
    Чудесен и полезен продукт

    Добър продукт