rosehip-oils

    Колекция: Чайове

    Добре дошли в света на шипковия чай от Balevski and Kirov! Нашите шипкови чайове са направени с грижа и внимание към качеството, за да ви осигурят най-доброто от природата.

    Шипковият чай е известен със своите много полезни свойства. Той е източник на витамин C, който подпомага имунната система и укрепва организма. Нашите шипкови чайове са богати на антиоксиданти, които помагат в борбата срещу свободните радикали и подпомагат здравето на кожата и организма като цяло.

    Ние се грижим да използваме само висококачествени шипки, които са събрани от свежи и зрели плодове. Това гарантира, че нашият шипков чай ще ви предостави натурален и освежаващ вкус, който ще ви радва с всяка чаша.

    Изберете шипковия чай от Balevski and Kirov и се насладете на неговите благотворни свойства и вкус. Нека природата ви поглези и ви подари усещане за комфорт и добро самочувствие с всяка чаша шипков чай.

    Пакове B&K

    Предлагаме на Вашето внимание, комбинации от най-търсените продукти от Вас в промоционален пакет. Купете в пакет и спестете до 40лв.
    1 от 4

    Често задавани въпроси?

    Как да приготвя запарка от шипкова люспа?

    Една супена лъжица раздробени сушени люспи се заливат с една чаена чаша вряща вода. Съдът се захлупва и престоява на топло 24 часа. След прецеждане запарката може да се подслади. Пие се по половин чаена чаша два пъти дневно преди хранене. Може да го съхраните 3-4 дни в хладилник.

     

    Витаминозна настойка от шипкова люспа

    Витаминозна настойка - как да приготвите?

    2 супени лъжици се накисват с 0,5 литра вода за 10-12 часа. Прецеждат се  през цедка. В получения сок се добавя 1 голяма супена лъжица мед. Изпива се наведнъж или на части за 1 ден. Чрез студената настойка се запазва богатия състав от активни съставки и витамин С в шипката. Тази напитка е вкусна и много полезна за деца и възрастни.

    Чай от шипкова люспа - как се приготвя?

    Две чаени лъжици шипкови люспи се слагат в емайлиран съд. Заливат се с една чаена чаша вода и се варят 10 мин. След прецеждане, чаят се подслажда на вкус.

    Сушен шипков плод - как да използвам?

    Целият сушен шипков плод може да се приготвя както сушената шипкова люспа - чай, отвара, запарка или витаминозна настойка.

    Каква е разликата между сушената шипкова люспа и цял сушен шипков плод?

    Разликата между сушената шипкова люспа и целия сушен шипков плод се състои главно в текстурата и възможността за екстракция на вкуса и аромата.

    1. Сушена шипкова люспа обикновено е по-фина и по-деликатна в текстура. Тя може да се приготви бързо и лесно в чай, запарка или отвара, тъй като има по-голяма повърхност, която улеснява екстракцията на аромата, вкуса и полезните свойства на плода.

    2. Цял сушен шипков плод - съдържа цялата плодна част, включително и семената. Той обикновено има по-плътна текстура и може да изисква по-дълъг период на запарване, за да се извлече пълният вкус, аромат и полезни свойства на шипката.