Прескочи към информацията за продукта
    1 от 1

    balevski

    Чай от шипкова люспа - Биологичен продукт - 160 дози

    Чай от шипкова люспа - Биологичен продукт - 160 дози

    Обичайна цена 21.90 лв BGN
    Обичайна цена Цена при разпродажба 21.90 лв BGN
    -Liquid error (snippets/price line 90): divided by 0% OFF Разпродадено

    🚚 Експресна доставка до 48 часа 

    📞 Телефон за бърза поръчка: +359888022777   (пон - пет/9:00ч - 17:00ч)

    Описание на продукта

    Предназначение:

    Богатото съдържание на комплекса от полезни вещества прави шипката невероятен имуностимулатор и здравословна добавка с мощно противовъзпалително действие, подпомага и поддържа костите и ставите здрави. Поради високото съдържание на витамин С, шипките има антиоксидантен и диуретичен ефект и също така подобряват окислително-редукционните процеси в клетките и пропускливостта на капилярите. Приема на плод от шипка намалява риска от инсулт и инфаркт, подобрява сърдечната дейност, стимулира кръвообращението, спомага за понижаването на кръвната захар, подпомага обмяната на веществата. Подобрява окислително-редукционните процеси в клетките.

    Начин на употреба: Чай, Отвара, Запарка

    Опаковка: 0.250 кг.

    Предотвратен CO2 отпечатък: 0.283 кг.

    Характеристики

    Шипковият плод е истински „поливитаминен концентрат“ – в природата не съществува друг естествен продукт, който да е така богат на различни витамини – С, Е, В1, В2, К, D, А (каротин), РР, Р. По съдържание на витамин С шипковия плод няма аналог в растителния свят (500-2500 мг) на 100 грама плод. По съдържания на витамин В1 и В2 тя се нарежда на първо място, а по количествата каротин – на второ. Шипката е богат източник на пектин, флавоноиди и желязо, органични киселини (лимонена и яблъчна), захари (предимно захароза, около 2.5%), дъбилни вещества и минерални соли (около 3.25%), най-вече калиеви (около 512 мг%), калциеви (около 50 мг%), фосфорни (около 54 мг%), натриеви (около 47 мг%) и магнезиеви (около 122 мг%) соли. Също така има високо съдържание на есенциални мастни киселини: линолова киселина - омега 6 и линоленова киселина - омега 3, както и антиоксидант бета каротин.

    От захарите в нея се срещат фруктоза, глюкоза, захароза. Богат е също така и съставът й на скорбяла, белтъчини, дъбилни и пектинови вещества, азотни вещества.

    Противопоказания

    Не се наблюдават. Ако сте бременна жена или кърмачка преди да започнете да използвате плодове от шипка, трябва да се консултирате с вашия лекар. Ако имате някакви съмнения относно консумацията на шипки под каквато и да е форма, консултирайте се с лекар или фитотерапевт!

    Рецепти

    Витаминозна настойка

    2 сепуни лъжици се накисват с 0,5 литра вода за 10-12 часа. Прецеждат се  през цедка. В получения сок се добавя 1 голяма супена лъжица мед. Изпива се наведнъж или на части за 1 ден. Чрез студената настойка се запазва богатия състав от активни съставки и витамин С в шипката. Тази напитка е вкусна и много полезна за деца и възрастни.

    Отвара

    В съд с 250 мл вряща вода се слага 1 с. л. изсушени шипкови люспи. Вари се 10-15 мин. в захлупен съд. След като изстине се прецежда и се пие (без да се подслажда) по половин чаена чаша два пъти дневно преди хранене.

     

    Запарка

    Една супена лъжица раздробени сушени люспи се заливат с една чаена чаша вряща вода. Съдът се захлупва и престоява на топло 24 часа. След прецеждане запарката може да се подслади. Пие се по половин чаена чаша два пъти дневно преди хранене. Може да го съхраните 3-4 дни в хладилник.

     

    Чай от шипкова люспа

    Две чаени лъжици шипкови люспи се слагат в емайлиран съд. Заливат се с една чаена чаша вода и се варят 10 мин. След прецеждане, чаят се подслажда на вкус.

    Бърза доставка

    🚚 Сигурна и Бърза Доставка

    Плащане: с наложен платеж в брой при доставка или с карта.

    Доставките се извършват с куриерските услуги на Спиди и Еконт. За поръчки, приети до 14:00 ч. в работен ден, доставката е в рамките на 2 работни дни.

    Покажи пълните подробности

    Customer Reviews

    Based on 10 reviews
    100%
    (10)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    Г
    Георги Неделчев
    Изненадващо добър продукт

    Харесва ми качеството, количеството, опаковката и най-вече съотношението цена-качество. Получава се много хубав ароматен чай, в чиято полза съм убеден. Изненадан съм приятно от цялата гама продукти на фирмата и смятам и за в бъдеще да прибягвам до тях.

    С
    Стефка Коилова
    Чай от шипкова люспа

    Чаят от шипкова люспа има много приятен вкус,поръчваме го за втори път и вероятно пак ще поръчаме.Не сме го пробвали студен,но предполагам,че и студен ще има същият уникален вкус.

    Н
    Наташа Игнатова
    Много добър продукт

    Става страхотен чай, вкусен, ароматен, с наситен цвят. Може да се дозира според наситеността на чая, който искате да получите.
    Идеален е и за студена настойка за запазване на всички ценни качества на продукта без използване на гореща вода. Няколко часа до една нощ са достатъчни люспите да престоят във вода на стайна температура за да се получи вкусна и с наситен цвят освежаваща и здравословна напитка.

    И
    Иван Младенов
    Шипка за чай на Балевски

    Много съм доволен от шипката, горещо я препоръчвам!!!

    Д
    Диана Стайкова
    Елексир

    Прекрасен и чист продукт!